Horoskooppimerkit taksijonossa

Horoskooppimerkit taksijonossa neljän aikaan aamuyöstä

OINAS
Oinas junailee itsensä taksijonon kärkeen kyynerpäätaktiikalla, tosin tähän ei ole aina tarvetta koska oinas todennäköisesti tuuppi ja töni itsensä valomerkin jälkeen sukkelasti ulos narikoilta. Oinas melkein toivoo että joku huomauttaisi hänelle etuilusta, koska uhittelisi mielellään vähempiarvoisilla jonottajille. Toisaalta kun hänen takanaan jonottavan laukku putoaa, oinas on oikopäätä auttamassa keräämään levinneitä tavaroita. Kärsimätön oinas yrittää syöksähdellä takseihin järjestyksestä piittaamatta.
Mahdollinen pokaus saa hävetä rehentelevää ja ohittelevaa oinasta ja kuunnella koko taksinodotuksen ajan kuinka oinas arvostelee hitaita taksikuskeja. Toisaalta hän on saanut koko illan nauttia siitä että oinas on röyhkeydellään saanut asiat sujumaan sutjakasti niin baaritiskillä kuin nakkikioskillakin. Oinas on pokannut sen ainoan tyypin baarista, joka on jaksanut kuunnella hänen itsekehuisia juttujaan.

HÄRKÄ
Härkä vilkuilee oinasta epäluuloisesti siirtyessään jonoon. Härkä on aiemmin todennut, että juuri tämä taksitolppa on se paras paikka saada taksi. Hän ei jaksa seistä, vaan istahtaa penkille. Hän on tilannut varmuuden vuoksi kaksi pizzaa, sillä olisihan ikävää, jos vatsa jäisi täyttymättä. Härkä selailee illan aikana kertyneitä kuitteja ja yrittää kysellä, haluaisiko joku jakaa taksia. Härkää ärsyttää jos joku yrittää etuilla, mutta hän antaa asian olla. Hän toivoo että jotkut alkaisivat haastaa riitaa keskenään, jotta hän pääsisi tuomaroimaan.
Mahdollinen pokaus on jo taksitolpalla ehtinyt hiukan kyllästyä härkään, tai vaihtoehtoisesti alkanut harkita hyväntahtoisesta ja rauhallisesta härästä pidempiaikaista kumppania. Härkä pelkää joutuvansa jakamaan pizzansa seuralaisensa kanssa.

Härkä yrittää mahdollisimman ystävällisesti mutta jämäkästi ojentaa jonon kärjessä riehuvaa oinasta.

KAKSOSET
Kaksonen rupattelee virkeästi niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Hän ei osaa päättää, lähteäkö jatkoille vai kotiin, syödäkö kebabia vai pizzaa ja olisiko sittenkin pitänyt valita se toinen taksitolppa. Morjenstaa kavereitaan, poukkoilee jonossa, tutkii katulamppuihin kiinnitettyjä mainoksia, yrittää katsella toisten ikkunoista sisään, räpeltää kännykkäänsä. Onnistuu todennäköisesti loppujen lopuksi saamaan jonkun tuttunsa kuskiksi. Kaksonen sauhuttelee taukoamatta syöpäkääryleitä.
Mahdollinen pokaus ei tiedä, mitä odottaa, sillä kaksonen pyytää yllättäen myös härkää ja muutamaa muuta tyyppiä kämpilleen, vaikka puhetta oli vain taksin jakamisesta heidän kanssaan. Kaksosen pokaus on mahdollisimman hyvännäköinen tyyppi, jolla ei ole ollut paljoakaan sanottavaa kaksosen papatuksen päälle. Kaksonen saattoi ”vahingossa” antaa pokauksensa ymmärtää kaksosen olevan sukua julkkikselle tai entinen malli.

Kaksonen seuraa innoissaan härän ja oinaan sanaharkkaa ja alkaa tekstata tilanteesta väliaikatietoja kavereilleen.

RAPU
Rapu kävelee jonon perälle. Humalatilastaan riippuen rapu joko kuuntelee, hyräilee tai hoilaa nostalgisia kappaleita, todennäköisesti sellaisia jotka liittyvät jotenkin hänen rakkaaseen äitiinsä. Rapu ei tohdi huomauttaa jos joku enemmän tai vähemmän epähuomiossa etuilee häntä, vaikka haluaisikin jo kovasti olla kotonaan. Sinne hän ei kuitenkaan nopeaan pääse, sillä hän päätyy kuuntelemaan jonkun surullista elämäntarinaa ja tsemppaamaan tätä.

Mahdollinen pokaus on todennäköisesti joku, jota rapu on illan myötä lohdutellut, tai joku, jonka seurassa rapu ei tunne itseään niin pelokkaaksi asunnossaan. Rapua hiukan huolestuttaa viedä tuntemattomia rakkaaseen kotiinsa, mutta hän ei halua mennä toisen luo, sillä omassa jääkaapissa häntä odottavat äidin tekemät lihapullat, jotka hän todennäköisesti ahmii kaksin käsin ja työntää sitten sormet kurkkuun.

Rapu vetäytyy kauas riitapukareista mutta miettii, pitäisikö mennä härän avuksi jos oinas ryhtyy väkivaltaiseksi. Mutta mitä äitikin sanoisi jos hänen pikku rapunsa osallistuisi tappeluun?

LEIJONA
Leijona peilailee itseään mikäli tarjolla vain on heijastava pinta, kuten liikkeen ikkunalasi. Mielessään hän valmistelee jo sanankäänteitä joilla kerskua ystävilleen viikonlopun onnistuneista iskuyrityksistä. Jos leijonalle tarjoutuu tilaisuus etuilla kenenkään huomaamatta, hän tekee sen. Jos leijonaa etuillaan, hän röyhistää rintaansa ja asettuu moisen yläpuolelle, mutta auta armias jos etuilet hänen ystäväänsä. Leijonan ruoka-annoksen piteleminen hiusten sukimisen aikana on suuri suosionosoitus hänen parhaalle ystävälleen.
Mahdollinen pokaus on se, joka osoitti leijonalle ylitsepursuavinta huomiota illan aikana. Pokaus on joko aidosti lumoutunut leijonan vetovoimasta, tai sitten hän hykertelee mielessään, kuinka naurettavan helposti leijonan iskeminen kävi imartelulla!

Leijona ei ymmärrä, miksi ravun ja kaksosen huomio on kiinnittynyt härkään ja oinaaseen, vaikka hänkin on paikalla. Hän siirtyy vaivihkaa ravun ohi päästäkseen lähemmäs tapahtumien keskipistettä, vähän siksi että haluaa olla oikeudenmukainen todistaja jos rähinä yltyy tappeluksi, mutta enimmäkseen koska haluaa huomiota.

NEITSYT
Neitsyt onnistui jälleen kontrolloimaan juomistaan ja jättämään illan alkoholiannokset säädylliseen kahteen. Taksijonossa hän tarkastelee huomisen päivän kalenterimerkintöjään ja kirjaa ylös Hesesalaattinsa kalorit. Hän äkkää nopeasti jos joku on oksentamaisillaan ja menee avuliaasti pitelemään tämän hiuksia, mutta alkaa jo kohta nalkuttaa tälle liiallisesta ryypiskelystä. Neitsyt tuli taksijonoon ystäviensä painostuksesta, vaikka tietäisi paljon ovelamman paikan josta saisi takseja helpommin.
Mahdollinen pokaus ihmettelee, miksi neitsyt on niin välinpitämätön häntä kohtaan. Taksijonossa neitsyttä alkaa nimittäin epäilyttää, onko tyyppi nyt kuitenkaan tarpeeksi hyvännäköinen, älykäs, varakas, sosiaalinen… [blaa bla blaa] …tunnollinen ja fiksu hänelle. Neitsyt murehtii jo etukäteen, että mitä jos kondomi puhkeaa.

Neitsyt vilkaisee härän ja oinaan ympärille kerääntynyttä rypästä ja alkaa analysoida tilannetta. Hän näppäilee poliisin numeron jo varmuuden vuoksi puhelimeensa. Hän yrittää painaa tilannetta mieleensä siltä varalta, että ikävyyksiä kehkeytyy, mutta on tulkitsevinaan oinaan ja härän ilmeet niin, että nämä alkavat leppyä toisilleen.

VAAKA
Viimeisen päälle pynttäytynyt vaaka saapuu taksijonoon ystäviensä kanssa kepeästi rupatellen. Hän on juhlinut eliitin suosiman trendipaikan vip-tiloissa. Hän alkaa tarkastella muiden jonottajien ulkonäköä ja pukeutumista ja yrittää vaivihkaa salakuunnella, mitä kaksonen kailottaa kännykkäänsä. Hän yrittää myös kurkkia neitsyen kalenteria tämän olan yli. Vaaka ei ole ostanut pikaruokaa kotiinviemisiksi, sillä epäesteettiset nakkikioskit inhottavat häntä, samoin niissä tungeksiva epäintellektuelli väestönosa. Vaaka päästetään kernaasti paremmille sijoille jonossa, kun vaaka väläyttää säteilevän hymynsä.
Mahdollinen pokaus on täysin myyty ihastuttavan ja hurmaavan vaa’an seurasta. Vaaka on napannut hänet esimerkillisellä small-talkillaan ja taidokkaalla flirttailullaan, pönkittääkseen hiukan horjuvaa itsetuntoaan. Vaaka miettii, olisiko sittenkin pitänyt valita se toinen kiinnostava tyyppi.

Vaaka kysäisee hymyillen, onko härällä ja oinaalla jokin ongelma, ja kuin taikaiskusta tora unohtuu. Leijonaa närkästyttää, kun hän huomaa vaa’ankin kääntävän katseita. Vaaka aloittaa edessään seisoskelevan neitsyen kanssa henkevän keskustelun. He kuiskuttelevat keskenään leijonan mauttoman kimaltavista vaatteista ja ravun rentojen vaatteiden ravintolaansopimattomuudesta. Leijona on keskittynyt kuuntelemaan pokauksensa imartelua eikä kuule arvostelua, mutta rapu-parka kuulee ja masentuu viikkokausiksi, ja vatvoo vaa’an ja neitsyen puheita vielä nukkumaanmennessäänkin. Härkä on jo alkanut mussuttaa toista pizzaansa. Oinas töhertää neroudelleen naureskellen sähkönvaraajaan permanenttitussilla tekstin ”OLEN PARAS!” Kaksonen flirttailee pariskunnalle.

SKORPIONI
Skorpioni astelee taksijonoon silmäillen muita epäluuloisesti mustan huppunsa alta. Hän asettuu tyynesti puoleen väliin jonoa, eikä kukaan esitä vastalauseita. Hän puhuu ystävilleen madalletulla äänellä, jotteivät muut pääsisi selville hänen suurista salaisuuksistaan. Hän aikoo jäädä taksista pois ennen varsinaista osoitettaan, jottei kuski saisi tietää missä hän asuu.
Mahdollinen pokaus tykästyi skorpionin hävyttömään keskustelunavaukseen ja pisteäliääseen sarkasmiin. Huomenna hänellä on joko paikat hellinä ja mieli traumatisoitunut, tai sitten hän on umpirakastunut skorpioniin seuraavat kolme vuotta, vaikka tämä ei osoittaisi enää minkäänlaista mielenkiintoa häntä kohtaan.

Vaaka ja neitsyt silmäilevät skorpionia epäluuloisesti ja alkavat supattaa tämän omituisesta ulkoasusta. Leijona tuijottaa skorpionia ihmeissään siitä, ettei skorpioni tunnu osoittavan häntä kohtaan kiinnostusta (skorpioni nimittäin on alkanut katsella kännykällään nettipornoa ajankuluksi). Kaksonen valehtelee puolisolleen puhelimessa olevansa yksin ja menevänsä sisaruksensa luo yöksi, ja härkä alkaa harmitella, ettei tilannut kolmattakin pizzaa. Rapu suree edelleen neitsyen ja vaa’an kritisointia ja päättää soittaa äidilleen heti aamulla. Oinas on suuttunut pokaukselleen, koska tämä ei älynnyt nauraa oikeassa kohdassa oinaan itsekehuisille jutuille.

JOUSIMIES
Jousimies palaa baarista jossa hän ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt, mutta jonka nimestä hän esitti baarimikolle monta puisevaa puujalkavitsiä, joille hekotteli itse makeimmin. Hän on niin hyvällä tuulella että hyppelehtii ja koikkelehtii taksitolpalle ja pyörähtää innoissaan katulyhdyn ympäri. Hän kävi illan aikana kahdeksassa ravintolassa kääntymässä, jottei jäisi mistään kokemuksesta paitsi, ja yhdessä hänet onnistuttiin käännyttämään wiccasta buddhalaiseksi. Valtavasta jonosta huolimatta jousimies arvelee saavansa taksin mitä pikimmiten. Hän ei hakenut noutoruokaa, sillä hänestä lähikauppakin aukeaa jo mukavan pian, jo neljän tunnin kuluttua.
Mahdollinen pokaus ihastui jousimiehen suorasukaiseen iskutyyliin ja kömpelyydessään huvittaviin kaskuihin, eikä vähiten jousimiehen atleettiseen vartaloon. Todennäköisesti hän ei kuitenkaan näe jousimiehen timmistä kropasta vilaustakaan, sillä jousimiestä eivät petipuuhat paremmin kiinnosta: hän haluaa vain keskustella jonkun kanssa mielenkiintoisista asioista, kuten poliittisen päätöksenteon terminologian kehittymisestä keltaisessa lehdistössä haja-asutusalueilla 1900-luvulla. Tai ehkä esitellä matkakuvia yhdeltä viidestätoista interrailaus-reissultaan.

Jousimies alkaa jodlaamaan muiden viihdykkeeksi. Oinas ilmoittaa jodlaavansa ainakin sata kertaa paremmin. Härkä yrittää pummia lisää syötävää, neitsyt alkaa saarnaamaan tälle ylensyönnin vaaroista. Kaksonen on alkanut liehittelemään vaakaa ja leijonaa – yhtä aikaa – armottomalla imarteluryöpyllä. Vaaka vastaa flirttiin taidokkaalla verbaliikalla, leijona pullistelee poveaan tai lihaksiaan viekoittelevasti hymyillen. Rapu on alkanut mököttää seuralaiselleen, koska tämän suudelma ei ollut tarpeeksi hellä ja rakastava. Skorpioni on kadonnut seuralaisensa kanssa ja nurkan takaa kantautuu voihkintaa.

KAURIS
Kauris astelee taksitolpalle kaupungin kuuluisasta ja arvostetusta panimoravintolasta, jolla on vähintään 100-vuotinen historia. Todennäköisesti hän on ollut istumassa iltaa työporukalla. Hän oli jo etukäteen budjetoinut, paljonko voi sinä iltana kuluttaa rahaa alkoholiin. Hänellä on yllään takki joka on kestänyt käyttöä jo vähintään 15 vuotta. Hän luo haikeita katseita lähistöllä sijaitsevan työpaikkansa suuntaan – oi kuinka häntä houkuttaisikaan pistäytyä siellä vääntämässä muutamat raportit!
Mahdollinen pokaus hurmaantui kauriin mustaan ja omituiseen huumoriin ja hiukan synkeään ulkoasuun. Todennäköisesti taksitolpalle päästyään hän on kuitenkin jo kyllästynyt kuuntelemaan kauriin jauhantaa työasioistaan. Kauris miettii, pitäisikö hänen varoittaa jo etukäteen seuraustaan siitä, että kauris aikoo herätä jo parin tunnin päästä uuteen ihanaan työpäivään.

Jousimies on aloittanut pantomiimiesityksen pitääkseen tylsyyden loitolla. Oinas haukkuu jousimiehen lyttyyn ja kertoo esittävänsä pantomiimia paljon paremiin, nyt häntä ei vain huvita. Vaaka alkaa kehua molempia tasapuolisesti, ja kauris miettii, sopisiko jousimiehen esitys työpaikan pikkujouluihin ohjelmanumeroksi. Härkä kuuntelee kiinnostuneena neitsyttä, joka on alkanut esittää härälle analyysiään härän deitin avioliittokelpoisuudesta. Rapu murehtii, miksi hänen pokauksensa lakkasi pitämästä rapua kädestä kiinni siksi aikaa kun niisti nenänsä – olisihan hän voinut niistää nenänsä yhdelläkin kädellä, jos oikeasti välittäisi ravusta. Kaksonen on kehunut leijonan ekstaasiin, ja leijona on niin mielissään ylistyksestä ettei häntä haittaa, vaikka kaksosen katse – ehkä kädetkin – koko ajan lipuvat hänen poveensa/sepalukseensa. Skorpioni palaa jonoon virnistellen sadistisesti.

VESIMIES
Vesimies on pössytellyt kaupungin kummallisimmassa hippibaarissa, jonka nimen hän on jo unohtanut. Hän alkaa kirjoittaa juuri päässään siinneitä vallankumouksellisia ajatuksia seinään tai tolppaan, mutisten samalla itsekseen puoliääneen. Sitten hän muistaa jättäneensä (todennäköisesti mitä omituisimman) hattunsa baariin ja joutuu kipaisemaan sen takaisin. Hän todennäköisesti näkee jotakin mielenkiintoista ja eksyy sekä matkalla takaisin baariin että uusintamatkalla taksitolpalle.
Mahdollinen pokaus on lumoutunut vesimiehen maailmanparannus-aatteista, boheemista asenteesta ja jännittävistä mielipiteistä. Valitettavasti vesimies ei edes itse enää muista, mitä kaikkea hän on pokaukselleen sepittänyt. Seuraavana aamuna vesimies ei muista sänkyleikeistäkään mitään, mutta muistaa sen sijaan juuri ennen nukahtamista keksimänsä mahtavan idealistisen vision siitä, kuinka valtion pitäisi kustantaa jokaiselle viikottainen henkilökohtainen androgyyni aseksuaalinen seksuaaliterapeutti, jonka työpöydällä on violetti-turkoosi kirahvi, joka kertoo sananlaskuja nappia painamalla.

Härkä ja vaaka katselevat ihastuneina vesimiehen (härän ja vaa’an mielestä) haute couturemaista huippumuotilookia ja päättävät heti huomenna shoppailla itselleen samanlaiset kuteet. Rapu katselee vesimiestä kauhistuneena ja miettii, mitä vesimiehen äitikin ajattelee tuollaisesta pukeutumisesta. Oinas alkaa vesimiehen nähtyään suureen ääneen puhua yhteiskunnan pohjasakasta, siis oinasta päinvastaisesta väestönosasta. Kaksonen ja leijona ovat yhdet niistä joka viidennestä kaupunkilaisesta, jotka lukeutuvat vesimiehen parhaisiin ystäviin, ja rientävät rupattelemaan tämän kanssa – kaksonen on mielissään siitä kun saa alkaa räpätyksensä ja päpätyksensä uudelle henkilölle, leijona haluaa kuulla vielä yhden kehun häikäisevyydestään ennen taksiin astumista. Neitsyt miettii, pitäisikö soittaa poliisille, tuoksahtaahan vesimies epäilyttävän makealle… Skorpioni on taas kadonnut seuralaisensa kanssa (ja kas kummaa, nurkan takaa kantautuu jälleen voihkintaa). Jousimies on alkanut steppaamaan muiden jonottajien viihdykkeeksi. Kauris tarkistaa kännykällään työsähköpostiaan.

KALAT
Kalat ajehtelii taksitolpalle täysin omissa maailmoissaan. Häntä yritettiin iskeä baarissa noin viisikymmentä kertaa, mutta hän oli niin vaipunut aatoksiinsa, ettei huomannut pitkiä katseita tai kuullut vislauksia. Kalat hymyilee lempeästi muille jonottajille osoittamatta hymyään oikeastaan kenellekään. Hän ei huomaa kuinka ei-niin-aiheellisesti hänelle määrätty reseptilääkepurkki putoaa hänen taskustaan – sen jälkeen taskussa ei enää mitään olekaan, sillä hän kulutti kaikki rahansa mielikuvituksellisiin ja jännittäviin drinkkeihin, vaikka vuokrakin on vielä maksamatta.
Mahdollinen pokaus on ihastunut kalojen vilpittömään ystävällisyyteen ja hellyyttävään naiiviuteen, ja tuntee nyt suunnatonta vetovoimaa kaloja kohtaan. Kalat on niin tottunut samaan ihailua osakseen niin monelta, että pokauksella oli täysi työ saada kalat verkkoonsa. Pokauksen ei kuitenkaan välttämättä kannattaisi ryhtyä sänkypuuhiin kalojen kanssa – siinä on nimittäin vaarana se, ettei kenenkään muun lempi enää tunnu miltään (jos siis kalat pystyy olemaan vaipumatta omiin unelmiinsa puuhastelun aikana).

Hiljalleen taksijono alkaa lyhentyä. Oinas rynnii ensimmäiseen taksiin huutaen ”minäminäminä”, ja taksin lähdettyä liikkeelle avaa ikkunan voidakseen lällätellä muille. Härkä alkaa tinkiä kuskin kanssa hinnasta ennen kuin viitsii edes astua kyytiin – paljonko lisähintaa tulee, jos käydään nakkikioskin kautta? Kaksonen saa sittenkin kyydin kotiin kaveripariskunnaltaan, jonka molempia osapuolia hän on käynyt ”testaamassa” toisen selän takana. Ravun päähän jäivät soimaan neitsyen ja vaa’an arvostelevat sanat, ja nyt häntä surettaa niiden lisäksi se, että takapenkille jää keskipaikka tyhjäksi ravun ja hänen seuralaisensa väliin – aivan varmasti seuralainen ei oikeasti pidä ravusta… Leijonaa harmittaa kun hänen on siirryttävä peilaavan ikkunalasin edestä taksiin, ja häntä kismittää se että vesimies on hänen ainoa kaverinsa, joka näki leijonan tyrmäävän seksikkään pokauksen. Neitsyt käy päässään läpi nopeasti kondomien ja liukuvoiteen säilytyspaikan, miettii mikä vieraspyyhe sopisi kylpyhuoneen senhetkiseen sisustukseen, minkälaiseen aamupalaan hänellä on aineksia, mitä hän voisi tarjota jatkoilujuomaksi ja minkälaisesta lasista, mitkä alusvaatteet hänellä taas olikaan päällään, missä asennoissa kondomit tilastollisesti useimmiten luiskahtavat, missä asennoissa saikaan tilastollisesti helpoiten orgasmin, kuinka aikaisin aamulla kehtaa herättää seuralaisensa… Taksiin istuutuessaan vaakaa alkaa ahdistaa kuskin vinossa roikkuvat karvanopat, ja lakatakseen murehtimasta niiden epätasapainoa vaaka alkaa selostaa seuralaiselleen gourmet-iltanapostelutarjottimesta, jonka aikoo vielä sinä iltana valmistaa – saadakseen lisäaikaa miettiä, haluaako sittenkään seksiä tänään. No totta kai haluaa – ei kun ei sittenkään – tai no joo – äh, ei missään nimessä – tai no ehkä sittenkin. Skorpioni maksaa taksikuskille ekstraa, jotta saisi aloittaa paneskelun jo taksissa. Taksikuski joutuu heti vuoron ajettuaan varaamaan ajan akuuttiin psykiatriseen päivystykseen taustapeilistä näkemiensä asioiden takia. Jousimies on riemuissaan taksin saapumisesta – kylläpä kesti vähän aikaa, mutta kuitenkin tarpeeksi kauan, jotta hän ehti kehitellä mielessään lukuisia ratkiriemukkaita taksikuski-kaskuja! Matkustaminen on sitä paitsi aina niin mukavaa, vaikka vain kaupungin sisälläkin! Jipii! Kauris ei voi vastustaa kiusausta pyytää taksikuskia käymään kääntymässä hänen työpaikallaan. Lähtiessään taksista käymään työpaikallaan kauris murjaisee niin omituisen synkeän vitsin, että kun hän puolentoista tunnin kuluttua palaa työpaikaltaan taksiin, on taksikuskin ja pokauksen kasvoilla edelleen sama typertynyt ilme. Vesimies ja kalat päättävät jakaa taksin, jotta voisivat tehdä vaihtokaupan – kalat saa hiukan pössyteltävää ja vesimies pillereitä. Kalathan hukkasi pilleripurkkinsa taksitolpalle, mutta on niin ajatuksissaan ettei tajua sitä vieläkään, vaan tarjoaa vesimiehelle kurkkupastilleja. Vesimies on niin pöllyssä ettei hänkään huomaa erehdystä. Vesimies muistaa osoitteensa väärin, mutta jää taksista onneksi pois juuri 587. parhaan ystävänsä talon edustalla. Kalat jää taksista ulos astuttuaan pariksi tunniksi tuijottelemaan tähtitaivasta ja höpöttelemään omiaan.

Kommentit

kommenttia

2 vastausta artikkeliin ”Horoskooppimerkit taksijonossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ 9 = kolmetoista

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>